Vučić sa Šahidom: Odnosi Srbije i Maldiva u stalnom usponu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Maldivi, Abdulu Šahida, i izrazio zadovoljstvo činjenicom da su bilateralni odnosi dve zemlje u stalnom usponu.

Vučić je ovom prilikom izrazio zahvalnost prijateljskim Maldivima na stavu kad je reč o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbiju, koji pokazuje privrženost međunarodnom pravu, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, sagovornici su se saglasili da je ona daleko ispod realnih mogućnosti, te su istakli obostrano interesovanje za povećanje raznolike trgovinske razmene, kao i saradnje u oblasti poljoprivrede, ribarstva i turizma.

Predsednik Vučić se interesovao za strategiju razvoja turizma, koju su primenili na Maldivima i postali jedna od najatraktivnijih turistickih destinacija u svetu.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će Srbija u što skorijem periodu imati čast da ugosti predsednika Republike Maldivi Ibrahima Mohameda Soliha, što bio dodatni podsticaj jačanju bilateralnih odnosa.

Ministar Šahid je preneo pozdrave i izraze saučešća predsednika Soliha i istakao značaj potpisanih bilateralnih sporazuma kao osnove za razvoj saradnje Srbije i Maldiva, navodi se u saopštenju.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!