Roditelj učenika pretio „beogradskim scenarijem” u školi

U jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi došlo je do incidenta kada je roditelj jednog učenika pretio nastavnici da će se ponoviti „beogradski scenario” jer je učenik dobio ukor.

Pretnja se odnosila na prošlonedeljni masakar u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”, kada je učenik ubio osim osam đaka i pripadnika obezbeđenja škole, a šest učenika i jednu nastavnicu ranio.

Zbog ozbiljnih pretnji „beogradskim scenarijem”, ali i pronalaskom zabranjenih stvari kod jednog učenika, juče je intervenisala policija. Mladiću je pretražen dom, a incident je prijavljen Ministarstvu.

– Ministarstvo nauke i obrazovanja zaprimilo je zahtev Osnovne škole za pokretanjem psihološke krizne intervencije što je i realizovano. Direktorka Osnovne škole savetovana je o postupcima zaštite učenika i upućena je da prijavi jučerašnji događaj u skladu sa Protokolom o postupanju u slučaju nasilja među decom i mladima – poručili su iz Ministarstva.

Iz sindikata Preporod kazali su da se po pitanju sigurnosti u školama treba još puno toga napraviti, a najveći je problem što direktori često ne žele da se o tome govori.

Beogradski slučaj podsetio je na zabrinjavajuću statistiku koja ukazuje da su mentalni poremećaji dece i mladih skočili za gotovo 300 posto, a pokušaji samoubojstva za 280 posto, prenosi RTL.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *