Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore razmatralo zabranu ulaska 28 stranih državljana

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore razmatralo je danas zabranu ulaska u zemlju za 28 stranih državljana, a premijer vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović je rekao da su prema različitim osobama preduzete različite mere.

– Nije loše napraviti analizu, jer se tu ne radi samo u ruskom uticaju, nego kako je navedeno o ruskom i drugim uticajima – naveo je Abazović i dodao da je reč o „malignim uticajima“.

– Aktivnosti u suzbijanju malignih uticaja se nastavljaju – rekao je Abazović.

Veće je informisano od Agencije za nacionalnu bezbednost da se neke akcije nastavljaju u saradnji sa partnerskim službama.

– Mislim da ćemo u narednom periodu imati konkretnije informacije – kazao je premijer upitan šta je epilog sednice i razmatranja slučaja špijunaže, preneo je portal RTCG.

Istakao je i da se mora napraviti dobar monitoring, te da je odlučeno da za koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju bude određen ministar pravde Marko Kovač.

Veće je, kako je saopšteno iz vlade, raspravljalo o analizi aktivnosti Agencije za nacionalnu bezbednost na suzbijanju ruskog i drugih malignih stranih uticaja u Crnoj Gori, sa osvrtom na lica u odnosu na koja su preduzete mere, sa konkretnim razlozima za preduzimanje tih mera.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!