Gradska toplana Niš: Grejna sezona počinje u petak

U Nišu u petak 28. oktobra počinje grejna sezona, saopštio je direktor Gradske toplane Niš Predrag Milačić.

“Radijatori će od tada biti topli i daljinsko grejanje više neće biti isključivano dok bude trajala sezona, naravno u zavisnosti od spoljne temperature”, rekao je Milačić za Danas.

U Nišu su počele tople probe 18. oktobra, kada je grejanje puštano u jutarnjim časovima u dane kada je spoljna temperature bila niska.

Deo građana je kritikovao takvu odluku, navodeći da su im stanovi hladni, te da su prinuđeni da se “greju na struju” ili “umotavaju u ćebad”.

Gradsko veće je, inače, prethodnih dana usvojilo predlog Toplane za povećanje cene grejanja, tako da će fiksni deo ubuduće koštati 28,73 dinara po kvadratu, a varijabilni 6,12 dinara po kilovat- satu.

Pre poskupljenja, fiksni deo cene iznosio je 24,28 dinara po kvadratu, a varijabilni deo  5,72 dinara po kilovat- satu.

Daljinsko grejanje u Nišu naplaćuje se po utrošku a ne po kvadraturi, pa računi nisu isti u svim mesecima tokom godine.

Milačić je kazao za Danas da će se ubuduće za stan od 50 kvadrata na nivou godine mesečno plaćati oko 1100 dinara po kvadratu, odnosno ukupno 55.000 dinara za celu godinu.

Račun za stan te kvadrature je pre povećanja cene mesečno iznosio oko 1000 dinara po kvadratnom metru, odnosno oko 50.000 na godišnjem nivou.

Period grejanja traje od 15. oktobra do 15. aprila, sa mogućnošću da počne 15 dana ranije ili se okonča 15 dana kasnije, u zavisnosti od vremenskih prilika.

Obračunska grejna sezona je od 1. avgusta ove do 31. jula naredne godine.

Na sistemu daljinskog grejanja u Nišu nalazi se 28.281 stambenih objekata i 2.110 objekata poslovnog prostora.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!