Skupština Srbije danas o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima

Poslanici Skupštine Srbije danas bi trebalo da razmatraju izmene i dopune Zakona o ministarstvima, što je uvod u formiranje nove Vlade Srbije.

Predlog izmena tog zakona podnelo je 148 poslanika, a njime je predvidjeno da buduća vlada ima 25 resora, odnosno dva više nego aktuleni kabinet premijerke Ane Brnabić.

U odnosu na aktulenu Vladu Srbije, u novoj vladi prema predlogu zakona umesto Ministarstva prosvete nauke i tehološkog razvoja postojaće Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Novo će, po predlogu, biti i Ministarstvo za javna ulaganja, dok će umesto ministarstava kulture i informisanja i trgovine, i turizma i telekomunikacija postojati Ministarstvo kulture, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Ministarstvo turizma i omladine i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine,

U zakonskom predlogu, objavljenom na sajtu parlamenta navedeno je da će postojati Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i Ministarstvo zaštite životne sredine.

Tu su i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo pravde i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U predlogu su i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo za evropske integracije.

Uz Ministarstvo zdravlja tu su i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, Ministarstvo sporta, Ministarstvo za brigu o selu i Ministarstvo za javna ulaganja.

Izmene i dopune Zakona o ministarstvima će biti jedina tačka dnevnog reda sednice, čiji je početak predsednik parlamenta Vladimir Orlić zakazao za 12.00.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!