Ivanka, Melanija, Stormi: Hit mjuzikl o ženama iz Trampovog života na Brodveju

Mjuzikl-parodija o ženama iz života Donalda Trampa hit je u Njujorku, a autori kažu da su želeli da tim ženama koje su toliko dugo bile u Trampovoj senci daju glas jer one to zaslužuju.

Donald Trump decenijama je privlačna tema za medije, a sada je – bivši američki predsednik koji pokušava da se vrati u Belu kuću – inspirisao i jednu pozorišnu produkciju.

Međutim, mjuzikl-parodija „Pet“ fokusira se na žene iz Trampovog života: Ivanu, Ivanku, Marlu, Melaniju i Stormi.

Priča ovog komada sa dosta muzike i plesa, kreće se oko pitanja iskustava protagonistkinja.

80-minutni šou inspirisan je komadom „Šest“ koji se kroz sličan pozorišni postupak bavio ženama Henrija Osmog.

Autori komada kažu da je to šou u koje oni daju, uz humor, glas tim ženama i istovremeno učimo o njima.

Mjuzikl je počeo sa prikazivanjem krajem februara, a na repertoaru će sigurno biti do kraja aprila. Izvodi se u teatru 555 na Menhetnu, a rediteljka je Džen Vajnerman.

„Dobro se zabavljamo. Predizborne kampanje umeju da budu depresivne, a ovo je bio dobar izgovor da se smejemo i pripremimo za izbornu sezonu pred nama“, kaže glumica Gabi Garsija.

I zaista, u pesmi koju izvodi ova glumica koja igra Stormi, ona i ostali glumci iz ansambla pevaju i plešu pod kišobranima uz stihove „Stiže oluja“. („Storm’s Comin’ In,“ )

Izbori u SAD se približavaju, ali ekipa predstave ocenjuje da tekst komada nije pristrasan.

„Dolaze da nas gledaju ljudi sa svih strana političkog sprektra, i nalaze nešto u čemu mogu da uživaju. Bez obzira na to da li im se ove žene zaista sviđaju ili možda i ne“, dodaje Garsija.

Pozitivne emocije su ono što ova predstava daje publici.

„Ističemo ono što je kod ovih žena zaista hrabro, zanimljivo i elegantno.. dok istovremeno zbijamo šale, i pod šljokicama i bižuterijom plešemo i pevamo na sav glas“, dodaje glumica Hana Bonet.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!