Helena (26) briljirala na medicini

Dvadesetšestogodišnja Hristina Jovanović, Piroćanka, sa izuzetnim uspehom je završila Medicinski fakultet u Nišu, nedavno je od predsednika države Aleksandra Vučića dobila rešenje o zaposlenju na Klinici za endokrinologiju Univerzitetsko-kliničkog centra Niš, što joj je bio i san. Hristina kaže da nikada nije imala želju da napusti zemlju, već da ostane u Srbiji, leči naše ljude, a cilj joj je da postane profesor na Medicinskog fakultetu iz oblasti interne medicine i da bude odličan endokrinolog, pišu Pirotske vesti.

Nakon što je nedavno diplomirala na medicini sa sjajnim prosekom ocena 9.96, nedavno je na velikoj svečanosti u Beogradu, u društvu najboljih diplomaca medicine iz cele Srbije, lično od predsednika države Aleksandra Vučića dobila rešenje o radnom odnosu na Univerzitetsko-kliničkom centru u Nišu, Klinici za endokrinologiju, što je praktično bilo u neku ruku ostvarenje njenog sna. Hristini je pripala velika čast da se u ime svih diplomaca medicine, obrati naciji putem televizijskih kamera.

– Mislim da su Ministarstvo zdravlja kao i direktor UKC Niš ispoštovali želje nas mladih lekara i medicinskih sestara u vezi sa određenim klinikama za rad i veoma smo im zahvalni na tome – navodi sada već dr Hristina Jovanović.

Ona u razgovoru za Pirotske vesti kaže da se svečanost uručivanja ugovora najboljim diplomcima medicine praktikuje poslednjih par godina.

– Srećna sam što sam bila deo ceremonije, lep je osećaj biti među najboljima. Čast mi je što sam govorila u ime svih 100 novozaposlenih lekara, pogotovo svojih kolega iz Niša – kaže Hristina.

Da će studirati medicinu, Hristina je znala još u osnovnoj školi.

– Tokom osnovne škole sam shvatila da najlakše i najbrže učim biologiju i hemiju, koju niko nije voleo. U trećem razredu gimnazije sam osvojila republičku nagradu iz biologije i bez prijemnog iz istog upala na fakultet – navodi Jovanovićeva.

– Oduvek mi je želja bila da ostanem u Srbiji, da postanem profesor univerziteta i odličan endokrinolog – poručuje Hristina.

U vreme kada veliki broj medicinara napušta Srbiju, Hristina kaže da joj je, nasuprot opštem trendu odlaska, želja oduvek bila da ostane u Srbiji.

– Volela bih da jednog dana postanem profesor interne medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu i budem odličan endokrinolog – kaže Hristina.

Hristina budućim medicinarima, studentima medicine, ali i onima koji tek planiraju da upišu medicinu poručuje da moraju da budu iskreni prema sebi i svesni sebe i svojih mogućnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *