Vučić u Pančevu: Veoma sam zabrinut zbog situacije na KiM, neće dobiti nezavisno Kosovo

Lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je jule na skupu u Pančevu.

Vučić je izjavio da je veoma zabrinut zbog situacije na KiM, jer će Srbija biti uvek kriva šta god da uradi, ali da neće dobiti nezavisno Kosovo.

„Srbi su im danas dali rok do 1. juna da se prekine sa šikaniranjem i maltretiranjem građana srpske nacionalnosti. Veoma sam zabrinut jer nikada ne znate koja će nova provokacija iz Prištine da dođe. Ali jedno znam, šta god Priština uradila i šta god im oni rekli tobož, uvek će na kraju Srbija da bude kriva, jer je Priština njihovo čedo koje su napravili“, istakao je Vučić.

Kako je rekao, Srbija i radi ono što može kako bismo sačuvali svoje ime i prezime i svoju zemlju.

„A sve ostalo, plašim se da ćemo morati da bude još čvršći i snažniji da bismo odbranili svoju Srbiju. Danas kažem kao predsednik Republike jeste – radite šta hoćete i spolja i ovde u zemlji, neću  vam dozvoliti da Srbiju razorite i nećete dobiti nezavisno Kosovo, kao što se nadate, moraćete neke druge da postavite“, poručio je Vučić, prenosi Tanjug.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je takođe da se, kakve god pritiske budu vršili na njega, nikada neće predati, jer je  Srbija najvažnija.

„To je jedina svetinja koju moramo da branimo i odbranićemo je. Moramo da budemo jaki i snažni i ne damo svoju Srbiju, da istrpimo njihove udarce, sve pretnje i ne uplašimo se. Ima li vas ovde koji se plašite, nema, nema kod Srba onih koji puze i kleče pred onima koji hoće Srbiju da razore“, rekao je Vučić na skupu u Pančevu.

On je dodao i da deset i po godina na različite načine vodi Srbiju i da se za to vreme trudio da menja lice naše zemlje, kao i da je mnogo toga promenjeno.

„Bez vas ne bih mogao ništa i bez vas sam ništa i snaga Srbije je ogromna i beskrajna. Oni hoće da Srbiju slome i vrate u ponor i ambis u vreme kada su zatvarane fabrike i sve uništavano“, rekao je Vučić.

Dodao je i da se trudio da prođe svaku opštinu u Srbiji i razgovara sa svima koji su to hteli, kao i da tom prilikom nije uvek bio saglasan sa ljudima, ali da je govorio istinu.

„Ponosan sam na svojih 10 godina i što sam mogao da vam služim, jer ja da služim strancima za šaku dolara – neću nikada“, rekao je on.

On je pozvao građane na veliki miting sledećeg petka u Beogradu i dodao da će iz svakog grada i pešice ljudi doći, kako bi pokazali da Srbija ne može da bude uništena.

„Služim samo svom narodu, nema povlačenja nema predaje, sačuvaćemo svoju zemlju. Idemo napred, rašće nam plate i penzije. Svi u Beograd, živela Srbija“, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *