Deo učesnika protesta u Beogradu proveo noć na blokadi autoputa

Deo učesnika trećeg po redu protesta „Srbija protiv nasilja“ proveo je noć blokirajući deo međunarodnog autoputa u novobeogradskim blokovima kod „NIS“ pumpe.

Okupljeni su naveli da neće od blokade odustati dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Uz nekoliko postavljenih šatora, na autoputu su i vreće za spavanje i baštenske stolice, a kako su učesnici protesta noćas rekli reporteru agencije Beta – tu ostaju do daljeg.

Na blokadi, gde je po procenama, kasno sinoć ostalo oko hiljadu ljudi, prisutan je deo poslanika iz proevropske opozicije koji su sa građanima organizovali protest.

Saobraćaj na tom delu auto-puta uspostavljen je jutros.

Kako su javili beogradski mediji, blokada dela auto-puta oko šest sati jutros je okončana i saobraćaj je ponovo uspostavljen.

Podsećamo, protest „Srbija protiv nasilja“ počeo je sinoć oko 18 sati ispred Skupštine Srbije, nakon čega je nekoliko desetina hiljada građana prošetalo kroz Ulicu Kneza Miloša i blokiralo saobraćaj na autoputu.

Na protest su pozivale Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

Među zahtevima je zaustavljanje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru, smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, kao i ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *