Vučić: Na sledećim izborima možda pokret, umesto SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti na funkciji dok mu traje mandat, a nije isključio mogućnost da na sledeće izbore, umesto Srpske napredne stranke, izađe širi pokret. Vučić je rekao da se naslušao priča o tome da on nikada neće sići sa vlasti i istakao da zna koliko mu traje mandat i, kako je rekao, toliko će biti tu.

Što se tiče njegovog naslednika na mestu predsednika SNS, Vučić je rekao da u toj stranci ima mnogo vrednih i marljivih ljudi. “Mislim da je to ubedljivo najbolja stranka u Srbiji sa najširom i najboljom kadrovskom strukturom, a da li može da bude bolje, može i mora. Zato mislim da je stvaranje pokreta mnogo važno, jer moramo da dobijemo neke nove ljude. Ljude koji nisu želeli da uđu u stranke, a žele da učestvuju u stvaranju moderne Srbije”, poručio je Vučić za TV Hepi.

On je odbacio ideje da će se promeniti zakon i da će predsednika birati skupštinska većina. „Nemam namere niti ambicije da me bira parlament, iako sam to slušao bezbroj puta”, poručio je Vučić i dodao da će i kada ode sa čela SNS, ostati u toj stranci i pomagati joj. „Verujem da negde oko Vidovdana možemo da napravimo najveći politički skup nade i političke podrške našoj zemlji. Poput onoga što je bilo 19. aprila 2019”, kazao je. Dodao je da će učiniti sve da Srbija bude najbolja u regionu, da plate do kraja 2025, budu 1.000, a penzije 450 evra, da mu je cilj da se smanji neravnoteža u zaradama između Beograda i Novog Sada, s jedne strane, i centralne Srbije sa druge, da infrastrukturno izgradimo zemlju, da gradimo puteve, pruge, bolnice, škole i da pokušamo da stignemo do minimalnog koncenzusa oko zajedničkih ciljeva i da Srbija ide napred u svakoj sferi. “To ću ostaviti naslednicima, a oni samo da nastave tim putem. Ma ko bio”, rekao je Vučić. Na pitanje vidi li naslednika, odgovorio je da ne određuje on naslednike, nego narod. Takođe, poručio je da se SNS neće raspasti posle njegovog odlaska, navodeći da se oni ne cepaju i nikoga ne izbacuju, prenosi Tanjug.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *