Vučić: Gume made in Serbia za najbolje automobilske brendove iz celog sveta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na otvaranju fabrike guma japanske kompanije Toyo Tire u Inđiji, da će se u tu proizvoditi gume made in Serbia za audi, porše, micubiši i druge najbolje automobilske brendove iz celog sveta.

– Danas je poseban dan, retki su takvi dani. Kada sam sada ulazio na sastanak sa predstavnicima kompanije, amabasador Kacutamata mi je rekao – pre pet godina smo počeli da sanjamo ovaj san i posebno posle posete nedavno nastradalnog Abe Šinza Beogradu. To je bila istorijska poseta i uspeli smo da pokrenemo stvari i dosanjali smo taj san. Ovo je jedina Toyo fabrika u Evropi i najbolja u celom svetu, po svom kvalitetu i opremljenosti – rekao je Vučić.

Izrazio je uverenje da to nije i poslednja Toyo fabrika koja će biti otvorena u Srbiji.

– Očekujemo da odavde u svetu, na severnoameričko i zapadnoevropsko tržište odu najbolje gume – made in Serbia, napravljene u Inđiji – naveo je Vučić.

Naveo je da fabrika ima 117.000 metara kvadratnih, kao i da je investicija vredna 283 miliona evra, ali da će ukupno iznositi više od 300 miliona evra.

– Mi smo učestvovali kao vlada i drago mi je što nismo kasnili nijedan dan u isplati subvencija. Bar u nečemu da budemo kao Japanci – rekao je Vučić.

Kazao je da trenutno u fabrici radi 460 radnika i najavio da će biti zaposleno još 120 do kraja sledeće godine, ali da će se njihov broj i dalje povećavati bez obzira na visok automatizacije i digitalizacije kompanije.

– To je nešto što nam donosi brži rast BDP i veće plate i penzije – istakao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!