Uštede struje u Predsedništvu i Vladi veće od preporuke

Predsedništvo Srbije u septembru 2022, posmatrano međugodišnje, uštedelo je 31,24 procenta električne energije, a Vlada Srbije 16,49 odsto, što je iznad preporučene granice od 15 odsto, ali je sveukupna ušteda struje u državnim organima bila svega 6,24 odsto, saoštila je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa.

Prenoseći podatke o uštedi električne energije u državnim organima, Uprava je navela da je ukupna ušteda električne energije u septembru ove godine u odnosu na septembar 2021. bila 6,24 odsto.

Prema Preporukama za uštedu električne i toplotne energije koje je donelo Ministarstvo rudarstva i energetike, trebalo bi da vlada i lokalne samouprave odgovore na energetsku krizu koja je dovela do nedostatka nekih energanata i velikog rasta cena energije, odgovore uštedom struje i grejanja od 15 procenata.

Uprava je objavila da je Predsedništvo Srbije u septembru 2022, posmatrano međugodišnje, uštedelo 31,24 procenta električne energije, a Vlada Srbije 16,49 odsto, što je iznad preporučene granice.

Ministarstva koja se nalaze u Nemanjinoj 22-26 su smanjila potrošnju kilovata za svega 4,64 odsto, a skromna ušteda električne energije od 3,56 procenata zabeležena je i u Palati Srbije na Novom Beogradu.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!