Uskoro nova bolnica u Požarevcu

Početak rada novog bloka bolnice u Požarevcu očekuje se uskoro, rekao je gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, prilikom primopredaje dva nova sanitetska vozila požarevačkom Domu zdravlja, objavio je Bum 93.

Gradonačelnik Požarevca je prilikom primopredaje novih vozila Domu zdravlja istakao da je lokalna samouprava značajno pomogla u izgradnji novog bloka bolnice čije se otvaranje uskoro očekuje.

-Kada su ulaganja u zdravstvo u Požarevcu u pitanju ne smemo zaboraviti i novi blok bolnice u Požarevcu čije otvaranje uskoro takođe očekujemo. Potrebno je samo nabaviti opremu za novi blok bolnice gde su ulaganja grada bila milion evra – kazao je Pavlović, a preneo Bum 93.

S obzirom da je otvaranje nove bolnice u Požarevcu odlagano nekoliko puta, Bum 93 je kontaktirao direktora Opšte bolnice Danka Nikolića, kako bi proverio šta je razlog i kada će do početka rada novog bloka doći.

Prema rečima Nikolića, otvaranje nove bolnice i početak rada zavisi od brojnih faktora.

-Čekamo Ministarstvo zdravlja, a pre toga i formiranje Vlade. Nadamo se i mi da će biti uskoro, ali kao što sam rekao čekamo nešto konkretno od ministarstva nakon formiranja Vlade – naveo je direktor požarevačke u izjavi za Bum93.

Podsetimo, u junu je rečeno da je deo opreme za novu bolnicu stigao, dok se u narednom periodu očekuje da stigne i oprema za tri operacione sale.

Projekat se finansira od strane Evropske unije kroz INTERREG IPA Program prekogranične saradnje između Rumunije i Srbije, a pored Opšte bolnice u Požarevcu i Ministarstva zdravlja, partneri na projektu su i Urgentni klinički centar “PiusBranzeu” iz Temišvara – Centar za genetske i celularne terapije u lečenju karcinoma “ONCOGEN” i Županijska bolnica u Rešici iz Rumunije.

Pored efikasnije prevencije raka i savremenog načina lečenja, najvrednija stvar koju će Požarevljani i građani u okrugu dobiti je kompletno završena nova bolnička zgrada Opšte bolnice.

Opšti cilj projekta je promovisanje saradnje u oblasti onkologije između medicinskih ustanova sa obe strane granice, kako bi se omogućio pristup savremenim i efikasnim zdravstvenim uslugama za sve onkološke pacijente koji žive u regionu.

Konkretne aktivnosti, pored uspostavljanja mreže između bolnica, usmerene su i na nadogradnju postojeće IT opreme i izradu softverskog alata koji će pomoći onkolozima da izaberu bolju terapijsku strategiju za čvrste tumore (dojke, kolena, pluća) jer da bi se postigao željeni rezultat neophodno je poboljšati medicinsku i tehničku ekspertizu medicinskog osoblja svih bolnica koje su obuhvaćene projektom.

Čitav projekat biće ukupno finansiran sa blizu 11,7 miliona evra, a Rumunija i Srbija ovim prekograničnim projektom, od strateškog značaja za obe države, kreću u zajedničku borbu protiv raka i efikasnije lečenje kancerogenih oboljenja, objavio je Bum 93.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!