U ovim delovima Srbije zbog snega i leda upaljen meteo alarm

U Srbiji će danas biti oblačno sa kišom koja će tokom dana uz pad temperature preći u susnežicu i sneg u većem delu zemlje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na istoku i jugoistoku padaće kiša, a u planinskim predelima sneg. Najniža temperatura od tri stepena na severu do 13 stepeni na jugoistoku, a najviša od pet stepeni u Vojvodini do 16 na jugoistoku. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar.

U Beogradu će biti oblačno sa kišom i hladno. Tokom dana temperatura će biti u padu, pa će uveče i tokom noći kiša preći u susnežicu i sneg. Jutarnja temperatura šest stepeni, a posle u padu, oko tri stepena.

U Vojvodini suvo

“U toku jutra iznad većeg dela Srbije oblačno, mestimično s kišom, samo u Vojvodini suvo, ali sa umerenim i jakim zapadnim i severozapadnim vetrom.Na području Beograda tokom jutra vetrovito sa slabom kišom ili slabim pljuskom”, najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Zbog snega i leda u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji na snazi je žuti meteo alarm, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

“Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike”, navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U ponedeljak se širi zahlađenje ka južnim krajevima uz povremen sneg, dok će na severu Srbije biti suvo. Vetar umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -2°C do 2°C, a maksimalna od 1°C do 5°C u Negotinu. Uveče na jugu sneg, a u ostalim krajevima suvo.

U utorak ujutru mraz, a tokom dana hladno i promenljivo oblačno uz dnevnu temperaturu oko ili malo iznad 0°C. U sredu ujutru mraz uz naoblačenje tokom dana i manji porast temperature.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!