U Nišu pokrenuta kampanja za kupovinu reanimacionog stola za prevremeno rođene bebe

Nevladina organizacija ,,Džedajski pokret” iz Niša organizuje kampanju prikupljanja sredstava za kupovinu reanimacionog stola za prevremeno rođene bebe.

Cilj kampanje niških „džedaja“ je da se prikupi 1.500.000 dinara, kako bi se kupio reanimacioni sto za prevremeno rodjene bebe, koji će biti doniran Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Do sada je prikupljeno više od 500.000 dinara i iz “Džedajskog pokreta”, koji inače godinama unazad organizuje humanitarne i druge akcije, apeluju na građane, kompanije i organizacije da svojim donacijama omoguće ovu kupovinu.

Humanitarnu akciju započeli su porodica i prijatelji niške manekenke Jelene Trašević Ranđelović, koja je prošle godine preminula od teške bolesti, osam dana nakon porođaja.

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Srbije spasili su život njenoj prevremeno rođenoj ćerki.

Čitava akcija je organizovana u saradnji sa lekarima te klinike.

Kampanja prikupljanja sredstava počela je Memorijalnom modnom revijom u Nišu, na kojoj je sakupljeno više od 200.000 dinara.

Reanimacioni sto služi za prihvatanje novorođenih beba, i onih koje su pre vremena ili na vreme došle na svet.

Sto je posebno značajan za prevremeno rođene bebe jer ima grejač koji ih ugreje odmah po rođenju, a omogućava merenje vitalnih parametara, reanimaciju, dodatni kiseonik ili ventilaciju.

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Srbije godišnje se rodi 6000 beba, od kojih oko 13 odsto pre termina za porođaj.

Kako uplatiti donaciju?

Građani, firme i organizacije koje žele da uplate novac za kupovinu reanimacionog stola mogu to učiniti putem platforme donacije.rs.

Oni mogu uplatiti donaciju i direktno „Džedajskom pokretu“, na račun 160- 0000000460970- 95, uz navođenje svrhe uplate: Donacija za kampanju „Da pobedi dečiji osmeh“: Obezbedimo reanimacioni sto za prevremeno rođene bebe“.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!