U Italiji sedam medalja Nacionalnoj fondaciji za igru

Baletska škola Nacionalne fondacije iz Beograda osvojila je šest medalja, na trećem Međunarodnom baletskom takmičenju u italijanskom gradu Fazanu, u regionu Pulja. Ovom prilikom okupilo se 2. i 3. decembra više od 400 takmičara, sa ukupno 143 varijacije klasičnog baleta i savremene igre. Manifestacija u Kenedi teatru okupila je brojnu publiku, koja se smenjivala, ali je uvek ispunjavala pozorište do poslednjeg mesta.

Pred žirijem su se predstavile škole iz mnogih italijanskih gradova, kao i beogradska baletska škola Nacionalne fondacije za igru. Ukupno 14 njenih učenika je učestvovalo na ovom takmičenju, a osvojene su dve zlatne medalju (Helena Bajić, Dalila Gerera), tri srebrne (Lucija Grdović, Zoi Jung i Lena Ćulibrk) i dve bronzane medalje (Ana Jončić i Sava Mijailović) u kategoriji klasičnog baleta. Naše mlade talente pripremile su Ivet Rodrigez i Marija Janković, pedagozi fondacije, kao i Elek Žolt, pedagog Baletske akademije iz Beča.

Takmičenje se održava u čast pedagoga Žoana Josifa Girbe, koji je u Fazanu podučavao prve generacije igrača i pedagoga koji su stekli zavidnu međunarodnu karijeru. U znak sećanja na vrsnog pedagoga, koji je sasvim slučajno stigao u Fazano, nakon što je završio karijeru baletskog prvaka u Rumuniji, njegovi učenici, predvođeni Laurom Valensijano, priredili su baletsko takmičenje. U žiriju su ove godine bili Euđenio Burati, baletska zvezda i pedagog, Daniele Ćiprijani, baletski igrač i agent najpoznatijih igrača, Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, Rikardo Fernando iz Augzburškog baleta i Laura Valensijano, pedagog.

B.L    Politika

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!