Stojković: I da smo prošli dalje, ne bismo ništa uradili

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas u Staroj Pazovi da ne veruje da bi njegova ekipa imala snage za nešto više i da je prošla grupu na Svetskom prvenstvu u Kataru, ali je istakao da će „Srbija ponovo biti moćna“.“Možda smo mogli da prodjemo grupu, ali ništa kasnije ne bismo uradili. Nikada javno to ne bih rekao, ali nismo imali snage za neki duži korak“, rekao je Stojković na konferenciji za novinare u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Svetskog prvenstva u Kataru posle grupne faze takmičenja, nakon poraza od Brazila i Švajcarske i remija sa Kamerunom.

Otvarajući konferenciju za novinare, Stojković je rekao da je rešio da obrati medijima i javnosti jer sebe smatra odgovornim čovekom i prvo istakao da su od tri postavljena cilja otkako je seo na klupu reprezentacije, pre 20 meseci, ispunjena dva.

„Prvi cilj da u jednoj teškoj grupi završimo na prvom mestu i kvalifikujemo se na Svetsko prvenstvo, to smo ostvarili. Drugi cilj, posle žreba za Ligu nacija, gde smo se našli u teškoj grupi, rekli smo da nas interesuje prvo mesto i to smo ostvarili. Treći cilj bio je da prodjemo grupu na Mundijalu, to nismo uspeli“, rekao je Stojković, dan po povratku ekipe iz Katara.

On je, odgovarajući na pitanja novinara skoro sat i po vremena, rekao da su igrači u Kataru pružili svoj maksimum, da bi reprezentacija sigurno prošla grupu da je nije bilo problema sa povredama, ali i istakao da nikome neće dozvoliti da gazi po onome što je njegov tim do sada uradio.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!