Teatar na brdu nastavlja sa radom: „Nađeno je kompromisno rešenje“

Teatar na Brdu nastaviće sa radom na radost publike i ansambla tog pozorišta, potvrdio je danas Tanjugu predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

„Spremamo novi ugovor za nastavak saradnje sa „Teatrom na Brdu“. Ključnu ulogu u donošenju odluke o produžetku ugovora sa ljudima iz Teatra na Brdu odigrao je Predsednik Srbije Aleksandar Vučić“ kazao je Kolarić.

Kako kaže u razgovoru sa rukovodstvom Kulturnog centra „Čukarica“ nađeno je kompromisno rešenje kojim ce se zadovoljiti plan i program ove ustanove kulture, a da se istovreno omogući produžetak ugovora i rad Teatra na Brdu.

„Da podsetim, 2017. je proglašena Godinom kulture na Čukarici, kada je opština izdvojila značajna sredstva kako bi u potpunosti rekonstruisala devastiranu tada bioskopsku salu i podarila Čukaricanima prvo pozoriste“ kaže za Tanjug Kolarić.

On izražava zadovoljstvo jer je ideja da Viktor i Andrija u renoviranoj sali pokrenu razvoj pozorišnog stvaralaštva zaživela i naišla na pozitivan odjek ne samo kod građana Čukarice, već cele prestonice, a i šire.

„Ovim kompromisnim rešenjem, Tetatar na Brdu ostaje na Čukarici, a Kulturni centar „Čukarica“ nastavlja sa radom na realizaciji svog plana i programa“ kazao je Kolarić.

Glumac Viktor Savić, jedan od osnivača Teatra na Brdu nije želeo da komentariše obrt u situaciji oko ovog popularnog pozorišta dok, kako kaže, ne potpišu novi ugovor sa Kulturnim centrom Čukarica.

Podsećamo da je pred kraj 2022. godine stigla vest da Teatar na Brdu prekida rad jer čelnici opštine Čukarica ne žele da produže ugovor sa ljudima iz ove ustanove kulture.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *