Superliga se ovajdila od čudesne evropske večeri večitih rivala

Prvi put od kako se vrši ovakva vrsta obračuna, naša zemlja je premašila 30.000 bodova i sada ih ima 30.375, odnosno ceo bod (1.000) više nego pre pobeda Crvene zvezde i Partizana u UEFA takmičenjima.

Pre 3. kola Lige Evrope i Lige konferencije, Srbija je imala 29.375 bodova, ali su taj skor za jedno veče uvećali goleada crveno-belih protiv Ferencvaroša u LE (4:1) i podvig crno-belih na terenu Kelna u LK (0:1).

Naime, trijumf u grupnoj fazi bilo kog takmičenja pod kapom Evropske fudbalske federacije donosi dva boda (remi jedan). Večiti rivali su ih 6. oktobra noćas zajedničkim snagama osvojili ukupno četiri, a kada se taj zbir podeli sa brojem naših klubova koji su počeli kvalifikacije (četiri), dolazi se do brojke koja se uzima za nacionalni renking – 4/4=1.000.

Da stvar bude još bolja pobrinuli su se prvi pratioci SLS – Norveška, Češka i Švajcarska, jer je od njihovih sedam klubova u grupnoj fazi samo jedan slavio u četvrtak – Molde. Svi ostali doživeli su poraženi.

Jezikom brojki rečeno, za samo 90 minuta za čitav bod je uvećana prednost u odnosu na Čehe i Švajcarce.

Inače, Srbija iduće sezone sigurno ima dva mesta u Ligi šampiona, najverovatnije jedno direktno u grupi. Tako neće biti samo u slučaju da šampion Evrope iz tekuće sezone kroz domaću ligu ne uspe da obezbedi plasman u elitno kontinentalno takmičenje.

A, ukoliko se na tzv. „živoj tabeli“ odbrani 11. mesto srpski dvojac će u LŠ i u takmičarskoj 2024/25.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!