SPS objavio imena ministara u novoj vladi, Dačiću tri funkcije

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije jednoglasno je prihvatilo dogovor koji je lider socijalista Ivica Dačić postigao sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem o sastavu nove Vlade.

Socijalisti su na Predsedništvu prihvatili da Branko Ružić bude ministar prosvete, Ivica Dačić ministar spoljnih poslova i šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti. On će istovremeno biti i prvi potpredsednik vlade. Na osnovu dogovora sa Draganom Markovićem Palmom, zamenik predsednika Jedinstvene Srbije Rade Basta trebalo bi da bude ministar za privredu.

SPS će u novoj vladi imati i dva ministra bez portfelja – Novicu Tončeva koji će biti zadužen za razvoj nerazvijenih opština i Đorđa Milićevića, za kojeg će naknadno biti dogovoren resor.

Dačić je rekao i da će, pošto je sada on predsednik poslaničkog kluba SPS, a njegov zamenik Đorđe Milićević, ako postanu članovi vlade, Snežana Paunović biti novi šef poslaničkog kluba.

Upitan da li  će Dušan Bajatović i dalje biti direktor Srbijagasa, Dačić navodi da se o tome nije postavljalo pitanje, da to nije bila tema razgovora, ali da to ostaje kao predlog.

On je naglasio da sa Vučićem koalicija oko SPS sarađuje 10 godina i da misli da je Srbija postigla velike iskorake ka EU u gotovo svim segmentima.

„Velika je prednost ovog vremena izrazita politička stabilnost koja je preduslov za ostvarenje bilo kakvih ciljeva i u najboljem interesu Srbije i srpskog naroda je da naša saradnja bude nastavljena u narednom periodu“, rekao je Dačić o saradnji s Vučićem.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!