Škola sporta u Sremskoj Mitrovici: Oko 500 mališana vredno trenira triput nedeljno

Besplatna Škola sporta Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, kako za učenike osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda, tako i za predškolce uzrasta pet i šest godina, ušla je u petu sezonu. Broj polaznika je iz godine sve veći, a trenutno je u trenažnom procesu oko 500 dece.

Kako prenosi Sremskomitrovački portal, na javnom času školice sporta, u foajeu Poslovno-sportskog centra „Pinki”, rečeno je da je ova školica namenjena svakom detetu bez ikakve diskriminacije i u potpunosti je besplatna.

“Roditelji imaju dva izbora, da dete odvedu u neku školu sporta da plaćaju i da učine ranu specijalizaciju deteta, da rano izabere sport, a drugi izbor je da se deca do četvrtog razreda osnovne škole bave bazičnim sportovima, pre svega atletikom, gimnastikom i plivanjem. Posle četvrtog razreda može da krene u izbor nekog sporta. Broj dece je iz godine u godinu sve veći i veći, a najveći napredak je pre svega u stručnom radu sa sportskim stručnjacima”, navode u mitrovačkom Sportskom savezu.

Objekti u kojima deca treniraju u okviru Škole sporta su Poslovno-sportski centar „Pinki”, Gradski bazen i Atletski stadion.

Treninzi su utorkom i četvrtkom u fitnes-sali Poslovno-sportskog centra „Pinki” u 16.15 časova i subotom na bazenu od 9.30 časova.

Sremskomitrovački portal/Danas

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!