Đoković objasnio zašto je Srbija open preseljen u Banjaluku

Srbija open igraće se naredne godine u Banjaluci sa ciljem da teniski centar „Novak“ u Beogradu tokom tog perioda izvrši unapređenja i ispuni neophodne uslove za apliciranje za licencu i eventualno domaćinstvo ATP turnira iz serije 500, objasnio je Đorđe Đoković.

Celokupna organizacija, na čelu sa direktorom turnira Đorđem Đokovićem, biće zadržana i za događaj u Banjaluci, koji se održati u aprilu 2023. godine, a premeštaj iz Beograda je unapred dogovoren sa ATP turom.

„Banjaluka je bila naš izbor za ovaj period relokacije iz nekoliko razloga. Glavni je taj što tamo postoji izvanredan teniski centar sa devet terena, od kojih će tri imati tribine. Postojeći kapacitet na centralnom stadionu će biti povećan na 6.000 mesta, dok će teren broj dva imati 1.500 sedišta, a „trojka“ 700. U parku ćemo napraviti i fan zonu sa raznim sadržajima. Znam da je interesovanje publike ogromno, Banjaluka voli Novaka, i svi žele uživo da vide vrhunske tenisere. Zato mislim da će turnir u Banjaluci biti čak i posećeniji od Beograda ove godine, koji je srušio rekord u posećenosti sa 49.000 prodatih karata“, rekao je Đorđe Đoković.

ATP je lako dao saglasnost na ovakav predlog.

„ATP je prihvatio Banjaluku kao opciju, jer je taj grad domaćin čelendžera već 20 godina. Poznata su destinacija teniserima, mnogi kvalitetni igrači su igrali tamo, uvek su bili toplo dočekani i verujem da će turnir zaista postići veliki uspeh“.

U Banjaluci je trebalo da se odigra i turnir u sklopu Adria tura, a za tu priliku je i podignut teniski kompleks u ovom gradu.

„Bili su spremni da dočekaju nas i najbolje svetske tenisere. Tada se stvari, nažalost, nisu poklopile, ali smo želeli da im se ovim odužimo i zahvalimo, i smatramo da Banjaluka apsolutno zaslužuje da bude domaćin ATP turnira u 2023. godini“, dodao je Đoković.

Novak će se pojaviti na ovom turniru, potvrdio je Đorđe.

„To je svakako plan. Bože zdravlja, samo da sve bude kako treba i Novak će zaigrati u Banjaluci.“

Selidba u Banjaluku bi trebalo da pomogne domaćinima Srbija opena da unaprede ponudu i da imaju veće šanse za dobijanje licence za ATP turnir iz serije 500.

„Ta licenca nam je i dalje prioritet i nalazimo se među glavnim favoritima da je dobijemo. Baš iz tih razloga, kako bismo spremno dočekali taj momenat, privremeno smo premestili turnir iz Beograda, kako bismo unapredili uslove za taj nivo. Konstantno se trudimo da rastemo i poboljšavamo organizaciju, dovodimo najbolje moguće igrače i podižemo lestvicu kada je reč o kvalitetu. U sklopu te strategije je doneta i ova odluka“, navodi Đoković.

V. N.  Danas

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!