SAD: Nadamo se da će Kosovo i Srbija postići dogovor u narednim danima, uz podršku EU

Sjedinjene Američke Države izrazile su nadu da će Kosovo i Srbija postići dogovor uz posredovanje Evropske unije, uoči mogućeg susreta njihovih lidera kojima je upućen poziv za sastanak u Briselu, prenosi Glas Amerike.

„Nadamo se da će dve strane postići dogovor u predstojećim danima, uz podršku sprecijalnog predstavnika Evropske unije“, saopštio je Stejt department povodom poziva za razgovore premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako bi se stišale napetosti na severu Kosova.

„Aktivno podržavamo te napore“, naveo je Stejt department u odgovoru albanskom servisu Glasa Amerike, uoči 21. novembra, za kada su kosovske vlasti najavile da će početi novčano da kažnjavaju vlasnike vozila sa srpskim registarskim oznakama, prenosi Kosovo onlajn.

Evropska unija uputila je poziv Vučiću i Kurtiju da dođu u Brisel kako bi razgovarali o pronalaženju rešenja za izlaz iz jedne od najtežih situacija od 2013. godine, saopštio je ranije danas portparol Unije Peter Stano i dodao da se nada da će oni moći da dođu na sastanak do 21. novembra.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!