Roditelj učenika koji je maltretirao nastavnicu u Trsteniku dostavio školi nalaz za dete

Roditelj jednog od učenika Tehničke škole u Trsteniku, prvi put se u ponedeljak pojavio u školi, iako su ga pisanim putem ranije obavestili o događaju i potrebi da se izjasni o incidentu koji se dogodio sa nastavnicom engleskog jezika M.S.

Prema saznanjima Nova.rs, školi je priložio izveštaj o psihičkom stanju svoga sina.

„Direktor nas je informisao da je roditelj doneo nekakvu lekarsku dokumentaciju u kojoj piše da dete ima psihičkih problema zbog pretrpljene traume iz detinjstva. Ali, nismo imali uvid šta je u njoj tačno pisalo”, kaže jedan od zaposlenih u Tehničkoj školi u Trsteniku za Nova.rs.

Direktor škole Milan Glidžić nije nam odgovorio na pitanje kakvu je dokumentaciju ovaj roditelj dostavio. Samo nam je rekao da na Fejsbuk stranici škole možemo da pročitamo saopštenje nastavničkog kolektiva Tehničke škole iz Trstenika.

Sutra, u sredu, očekuje se zasedanje Disciplinske komisije, gde bi učenik, u prisustvu roditelja, trebalo da se izjasni o slučaju. Tek nakon toga, Nastavničko veće izjasniće se o tom slučaju.

U ponedeljak je održana sednica Nastavničkog veća na kojoj je predloženo i da se disciplinski postupci razdvoje, kao i da se o predlogu komisije u vezi sa drugom dvojicom učenika odlučuje krajem nedelje, u četvrtak ili petak.

“Čeka se predlog Disciplinske komisije i ta procedura mora da se ispoštuje”, kaže naš izvor iz škole.

Podsetimo, u incidentu koji se odigrao 9. novembra u popodnevnoj nastavi, učestvovala su tri učenika sedmog odeljenja trećeg razreda.

Učenik N.Ž. (17) je izmakao stolicu profesorki M.S. (44), koja je potom pala na pod. Druga dvojica učenika M.M. (18) i I.K. (17) su događaj snimali mobilnim telefonima.

Odnosno, incident je uživo prenošen na Instagram storiju u jednom, a viber porukama deljen snimak u drugom slučaju. Nakon što je profesorka pala na pod, đaci su se smejali.

Profesorka engleskog jezika M.S. iz Trstenika koja je bila žrtva maltretiranja na času, rekla je za Nova.rs da je doživela preveliki stres, i da još uvek nije potpuno svesna šta joj se dogodlilo.

„Još uvek sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja sa tog događaja, verujte da nisam ni bila svesna šta mi se dogodilo na času. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimak, shvatila sam šta mi se dogodilo. Bilo me je sramota šta sam doživela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem“, rekla nam je profesorka.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!