Putevi Srbije: Sve je spremno za praznik, policija najavila pojačanu kontrolu

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da se zbog prvomajskog praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja na državnim putevima.

Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na auto-putevima u Republici Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

„Putevi“ napominju da ne očekuju zadržavanja ni na jednoj naplatnoj stanici u Republici Srbiji.

Učesnici u saobraćaju putem portala na auto-putevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“, informišu se u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Detaljne informacije o stanju na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, možete naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije„, putem mobilne aplikacije JP „Putevi Srbije“.

Pratite nas i na društvenim mrežama Tviter, Instagram i Fejsbuk!

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, kako ne bi ugrozili svoj život i živote drugih.

Policija u Valjevu: Tokom praznika pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

Policija u Valjevu, u cilju unapređenja bezbednosti tokom predstojećih prvomajskih praznika, pojačano će kontrolisati učesnike u saobraćaju na putevima, kako grada Valjeva tako i ostalih opština u Kolubarskom okrugu.

Zbog pojačanog intenziteta saobraćaja koji se očekuje u narednom periodu, akcenat će biti na otkrivanju i sankcionisanju saobraćajnih prekršaja koji su najčešći uzročnici saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama, pogotovo na vožnju pod dejstvom alkohola.

Policija apeluje na sve vozače da budu savesni, da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i poštuju propise, a pogotovo da u ovim prazničnim danima ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola jer na taj način dovode u opasnost svoj, ali i život ostalih učesnika u saobraćaju.

Takođe, veoma je bitno da se poštuju propisi o ograničenju brzine i da se prilagodi brzina kretanja vozila uslovima i stanju na kolovozu, saopštila je Policijska uprava u Valjevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *