Prištini se ne sviđa jezik koji koristi Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM

Ministarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija saopštilo je da nije odobrilo zahtev direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petra Petkovića za današnji ulazak na KiM zbog, kako su naveli, “jezika koji koristi“ Petković.

„Petković je kontinuirano upozoravan da je jezik koji koristi u suprotnosti sa sporazumom i da ponovljena upotreba ovog jezika posledično dovodi do odbijanja zahteva za ulazak na teritoriju Kosova”, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Iz prištinskog ministarstva tvrde da Petkovićevi “ponovljeni stavovi prema Kosovu imaju veoma obmanjujući, propagandistički karakter i usmereni su na raspirivanje mržnje”.

Dodaju i da se nadaju da će “Petković u budućnosti odustati od ovakvih izjava“, koje, kako tvrde, imaju za cilj rušenje “ustavnog poretka“ tzv. Kosova.

Direktor kancelarije Petković izjavio je danas, nakon što mu je zabranjen ulazak na teritoriju KiM deveti put za redom, da neće odustati od poseta i da mu Priština neće zabranjivati da pomaže srpskom narodu u pokrajini.

Petković je naglasio da Priština koja mu zabranjuje da uđe na KiM najdirektnije gazi i krši sporazum o zvaničnim posetama.

„Posetu sam na vreme najavio i u skladu sa svim procedurama. Jasno je da Priština ne želi normalizaciju odnosa kada mi kao glavnom pregovaraču Beograda, ne dozvoljavaju ulazak na KiM. Jasno je da Priština ne želi nastavak dogovora sa Beogradom”, izjavio je Petković za TV Most.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!