Poljska počela da se sprema za „verovatni rat sa Rusijom“

Ministarstvo odbrane Poljske reformiše oružane snage u okviru pripreme za verovatni sukob sa Rusijom, izjavio je zamenik ministra odbrane Marcin Ocepa, a prenelo poljsko izdanje dziennik.pl.

– Postoji ozbiljan rizik od rata sa Rusijom u periodu od narednih tri do deset godina. Moramo iskoristiti to vreme za maksimalnu reformu naoružanja poljske vojske – rekao je on.

Istovremeno, zamenik ministra je istakao da bez obzirna na „rekordno naduvani“ budžet za odbranu za sledeću godinu, državnih sredstava za ispunjenje svih planova svejedeno neće biti dovoljno.
Ranije su poljske vlasti saopštile da planiraju da brojno stanje vojnika povećaju na 400 hiljada. U poslednje vreme aktivno kupuju borbene i transportne avione, tenkove, jurišne bespilotne letelice, protivtenkovsko i protivraketno naoružanje.
Prema rečima ruskog ambasadora u Varšavi Sergeja Andrejeva, Rusija ne namerava da napadne Poljsku i nema nikakvih razloga da ugrožava njenu bezbednost.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je isticao da poljske vlasti zauzimaju prema Rusiji „besni stav na ivici ludila“.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!