Pobeda donosi najbolji plasman u poslednjoj deceniji: Srpski rukometaši imaju za šta da se bore protiv Holandije

Muška rukometna reprezentacija Srbije imaće prilično motiva u večerašnejm duelu sa Holandijom (18.00), na svom oproštaju od Svetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj.

Primarni je pretanka nada u preticanje Slovenije u konačnom plasmanu, tj. osvajanje 10. mesta, jer bi ono moglo da ih približi borbi za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Pod uslovom da to ne bude bilo kakakv trijumf nego slavlje sa najmanje 14 pogodaka, jer su Zmajčeki svoje učešće na SP završili sa gol razlikom za 13 iskorišćenih udaraca boljom od naše.

Ili sa mnogo više od 30 pogodaka (36:23, 37:24… ), jer bi i u tom slučaj pretekli tim eks jugolsovenske republike. Poraz Hrvatske od „malog“ Bahrreina i izbijanje na 9. poziciju deluju kao naučna fanstastika.

Sama pobeda nad Lalama i 11. pozicija značili bi najbolji plasman Srbije u poslednjoj deceniji, još od 10. mesta na Svetskom prvenstvu 2013. godine. Sve posle toga bilo je za zaborav.

Propušteni su planetarni šampionati u Kataru 2015. i Francuskoj 2017. godine, dok se u Nemačkoj 2019. završilo na 18. stepeniku u konkurenciji od samo 24 selekcije (sada ih ima 32).

Bivša rukometna sila bauljala je i Evropskim prvenstvima u tom periodu, gde je (redom) osvajala 13, 15, 12, 20 i 14. mesto, u kontinuitetu razočaravajući ljubitelje ovog sporta u svojoj zemlji.

Najzad, izabranici Tinija Đerone u Katovicama će imati na umu i da Srbija nije dobila neku evropsku reprezentaciju na SP još od 14. januara 2013. godine i tadašnje pobede nad Belorusijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *