Plamen sa „baklje“ iz Petrohemije zapalio nebo iznad Pančeva

Nebo iznad Pančeva i okoline je u četvrtak uveče bilo narandžaste i crvene boje, piše N1.

Iako mnogim stanovnicima i korisnicima društvenih mreža ova pojava izgleda kao ekološka katastrofa, iz pančevačke Petrohemije kažu da nema zagađenja žitvotne sredine.

Uzrok narandžaste boje neba nad Pančevom i okolinom je takozvana baklja u Petrohemiji, odnosno plamen koji izlazi iz visokog dimnjaka.

Iz Petrohemije za medije kažu da je došlo do manjeg poremećaja u radu kompresora u pogonu Etilen, ali da zagađenja životne sredine nema.

„Danas, 7. decembra, oko 10.30 sati, u HIP Petrohemiji je došlo do manjeg poremećaja u radu R1 kompresora u pogonu Etilen, koji će uskoro biti saniran. Proizvodni proces nije prekidan, a tokom poremećaja došlo je do sagorevanja određene količine proizvoda koji ne izazivaju zagađenje životne sredine“, rekli su za portal 013 info iz Petrohemije.

 

Na društvenim mrežama se dele fotografije i snimci iz Pančeva, neki od korisnika su napisali da je u pitanju „aurora borealis na pančevački način“.

Dodaju da je u pitanju odsjaj „baklje“ iz industrijske zone, koji se preslikao na oblak.

To su nam potvrdili i stanovnici okoline Pančeva, koji kažu da je ova pojava relativno redovna. Objašnjavaju da od atmosferskih uslova zavisi da li će nebo biti crveno kao sada ili će odsjaj „baklje“ biti slabije vidljiv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!