Peticija podrške Dodiku zbog rezultata izbora

U organizaciji infoportala „Fakti“, brojni akademski radnici i javne ličnosti iz Srbije i Republike Srpske potpisali su peticiju, kako se u njoj navodi, povodom pokušaja menjanja rezultata izbora za predsednika RS i pokušaja destabilizacije Republike Srpske.

„Peticiju upozorenje da niko ne sme da menja i poništava izborne rezultate, već je potpisalo 129 istaknutih ličnosti“, objavila je Radio-televizija RS (RTRS).

Peticiju su, izmedju ostalih, potpisali francuski profesor geopolitike Aleksis Trud, akademici Jelena Guskova i Darko Tanasković, bivši ministri spoljnih poslova SRJ Vladislav Jovanović i Živadin Jovanović.

Peticiju su potpisali i reditelji Emir Kusturica i Predrag Gaga Antonijević, producent Maksut Maksa Ćatović, glumac Vuk Kostić, književnici Slobodan Vladušić i Vladimir Kecmanović.

Među potpisnicima su istoričari Miloš Ković, Aleksandar Raković i Čedomir Antić, profesori Bogoljub Šijaković, Slobodan Antonić, Milomir Stepić, Miloš Jovanović, Srdja Trifković, Časlav Koprivica, Srdjan Perišić, publicisti Aleksandar Pavić, Đorđe Vukadinović, Zoran Ćirjaković, Dragomir Andjelković, novinari Ljiljana Bogdanović i Siniša Ljepojević.

Među potpisinicima peticije su gotovo svi ambasadori BiH iz RS, koje je imenovao upravo Dodik, više lekara, medju kojima je i Vlado Đajić, predsednik banjalučkog SNSD-a, kao i Alen Šeranić, ministar zdravlja RS (SNSD).

„Mi, dole potpisani, vodjeni ljubavlju prema Republici Srpskoj i svim njenim gradjanima, svojim ugledom i rečju dajemo javnu podršku novoizabranom predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, pobedniku na izborima od 2. oktobra“, navedeno je u peticiji.

Potpisnici peticije osudili su, kako si naveli, „pokušaje zloupotreba i nezakonitih postupanja Centralne izborne komisije BiH, kao i podršku takvim radnjama od pojedinih medjunarodnih aktera u BiH, s ciljem da se neupitna pobeda Milorada Dodika ospori i time uvede Republika Srpska i srpski narod u stanje političke i ekonomske nestabilnosti“.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!