Pećanin: Abazovića “žulja” pitanje od koga je dobio kriptovani telefon

Ocenjujući da Gradska RTV kontinuirano širi mržnju, netrpeljivost, neprofesionalizam, podstiče tenzije i izaziva paniku, iz medijskog tima GP URA poručili su da će prigovor uložiti na programski sadržaj emisije „Hej, Sloveni“, autora Senada Pećanina u kojem se, kontinuirano targetira premijer i predsednik GP URA Dritan Abazović kojem se implicira da Crnu Goru vodi u građanski rat, čime se, kako kažu, javnost uzbunjuje, unosi se nemir i panika.

“Dobro je da ′prvi pendrek′ Crne Gore Filip Adžić još nije počeo hapsiti novinare na koje njegov predsednik uporno huška one koji njega, premijera, nazivaju ′bratom′.

Žulja sve više ′brata Dritana′ Gradska televizija. A ponajviše zbog javnog insistiranja na pitanju – od koga je dobio kriptovani telefon sa SKY aplikacijom? Očito, ni lakšeg pitanja, ni težeg odgovora”, istakao je Pećanin.

Ocenjuje da saopštenja GP URA izgledaju kao da ih je pisao ministar policije.

“To što se brat Dritan oseća kao da su u njegovim rukama ′i nož i pogača′(i tužilac Novović i Dritanova škaljarska ′braća′) ne lišava ga obaveze da saopštenja Ure ne izgledaju kao da ih je ′svojim rečima′ pisao ministar policije – onaj koji je onomad, ′svojim rečima′, obaveestio javnost da je ′tolerantno odlučio da toleriše slobodu medija′.

Otuda su sad “pluralizam medija i osnovana kritika uvek dobrodošli“. Dakle, ′pluralizam medija′ očito postoji: tu su Vijesti, RTV CG, IN4S, Pink, Hepi, TV Vijesti, Sputnjik, RTS… a što se tiče ′osnovane kritike′ i šta u nju spada… Eeeeee, o tome će ′tolerantno′, dakako, odlučiti brat Dritan i ′prvi pendrek′”, kazao je Pećanin.

Dodaje da sa nestrpljenjem očekuje prigovor AEM-u.

“Zahvalan sam bratu Dritanu što se, nakon višekratnih javnih poziva svojoj ′braći′ da mu sa nejake grbače skinu Pobjedu, Antenu M, Portal Analitiku, CdM i M portal, sada tako tolerantno obraća AEM-u da mu ′završe Gradsku′. Sa velikim nestrpljenjem i merakom iščekujem ′prigovor′ AEM-u brata Dritana”, zaključio je Pećanin.

Iz GP URA je poručeno da sadržaj ove emisije, ali i informativni program ove RTV stanice, koji „da paradoks bude veći plaćaju svi građani glavnog grada“, obiluje stvarima koje su u suprotnosti sa Zakonom o medijima i Kodeksom novinara Crne Gore.

“Pluralizam medija i osnovana kritika su uvek dobrodošli, ali se oni ne smeju poistovetiti sa onim stvarima kojima se krše načela i propisi. U tom slučaju mediji moraju imati sankcije od strane nadležnih institucija”, istakli su iz GP URA.

Napominju da će od Saveta AEM-a tražiti sankcije za ovog javnog emitera koji, kako kažu, o trošku građana Podgorice izveštava pristrasno i u interesu određenih političkih elita.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!