Hrvat hvali Srbiju: Igraju sa toliko šarma, podsećaju me na Jugoslaviju iz 1989. godine

Proslavjleni hrvatski košarkaš i bivši selektor Aco Petrović oduševljen je partijama Srbije na Evropskom prvenstvu.

On je gostovao u poznatom podkastu „Inkubator“, gde je nahvalio Svetislava Pešića i njegove igrače.

– Kada je Pešić, stari lisac, napravio to što je napravio sa Teodosićem, čak ni FIBA u svom renkingu pred Eurobasket ih nije bila videla među prve četiri Mislim da su bili peti… – rekao je brat legendarnog Dražena Petrovića, a potom dodao:

– Međutim, mislim da je fantastično posložena ekipa. Gledao sam sve utakmice, igraju sjajno. To je košarka koju bih voleo da ja kao trener voleo da moja ekipa, moja reprezentacija ili klub igraju tako. Ali, za to treba da imaš dva MVP-a. Jedan je Micić iz Evrolige, a drugi je Jokić iz NBA. Niko ne priča da im fali Bogdanović, da nije došao Bjelica, ali igraju sa toliko šarma tu košarku da sada izgledaju najozbiljnije na Eurobasketu.

Petrovića Srbija podseća na šampionski tim Jugoslavije iz 1989. godine.

– Dugo nisam video reprezentaciju da se tako dobro dodaje. Kad posle skoka krenu u tranziciju, to je rapsodija. Na taj način je igrala famozna reprezentacija Jugoslavije 1989. na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Isti stil. Dražen je bio plej, a tu su bili još Kukoč, Divac, Rađa, Danilović… Gledam sve utakmice, ali onog utakmica krene – gledam je sa uživanjem – rekao je Petrović, a preneo Mondo.

On smatra da Orlovi igraju najlepšu košarku na Evrobasketu.

– Ne igra niko lepšu košarku od Srbije… Slovenija igra nešto drugo. Oni igraju izolaciju ili pik sa Dončićem, najdominantiji igrač proizvodi poene – treba 47 poena, ispuni, treba 13 asistencija – ispuni. Obe reprezentacije su vrhunske, ali na različitim nivoima. Ovo što igra Srbija je poezija – zaključio je proslavljeni Aco Petrović.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!