Parlamentarna većina potpisala inicijativu za razrešenje Mila Đukanovića

Parlamentarna većina u Crnoj Gori skupila je 41 potpis podrške Predlogu za pokretanje postupka za utvđivanje da li je predsednik te zemlje Milo Đukanović povredio Ustav, odnosno postupka za razrešenje predsednika Crne Gore, prenosi RTCG.

Inicijativa je dostavljena predsednici Skupštine Crne Gore Danijeli Đurović, a tu vest potvrdio je i poslanik DF Jovan Vučurović.

“Predsednik Crne Gore je povredio član 95 stav 5 Ustava Crne Gore jer nije pozvao na razgovore o mandataru za sastav Vlade sve predstavnike političkih partije zastupljenih u u Skupštini Crne Gore, a što je bio dužan da učini. Naime, poziv nisu dobile partije Demos, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija, i savez građana CIVIS, dok je pozvana Liberalna partija koja ima jednako mandata kao i prethodno nabrojane stranke. Takvu selektivnost Ustav Crne Gore ne poznaje”, navodi se u dokumentu.

Kako se navodi, parlamentarna većina konstatuje da Đukanović tim činom nije pozvao na razgovor ni Miodraga Lekića koji je dogovorom parlamentarne većine dobio podršku 41 poslanika da bude mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, a koji je kao predsednik partije Demos njen predstavnik što je jasna povreda najvišeg pravnog akta.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!