„Ovo vam je pritisak? Ne, pritisak je bio kada sam na traktoru bežao iz Knina u Srbiju“: Australijski fudbaler, Degenek, uporedio Mundijal i rat

Posle prvog nastupa na Svetskom prvenstvu u Kataru, jedan od Kengura podsetio medije u svojoj zemlji na burne događaje iz detinjstva.

Hrvatski portal Index.hr preneo je veliki intervju Miloša Degeneka posle poraza njegove Australije od Francuske (1:4), na početku grupne faze Mundijala.

„Mislite da je ovo pritisak? Ne, ovo nije pritisak. Pritisak je kada sam kao beba bežao od rata, pritisak je kada sam sa šest godina bio usred novog rata. To je pritisak“.

Dvadesetdevetogodišnji defanzivac je kao beba, 1995. godine, morao s porodicom napustiti Hrvatsku i rodni Knin, o čemu je svojevremeno detaljno pričao za medije u Srbiji.

„Mrzim rat… Bio je to težak period za moju porodicu. Imao sam 18 meseci kada sam morao napustiti naš grad Knin. Bio sam na traktoru sa majkom i ocem devet dana, dok smo bežali prema Srbiji. Imali smo samo hleb i mleko za put.

Sve smo ostavili. Kuću, zemlju, rodbinu, prijatelje… Ne pričam puno o tome, kao ni moj otac. Tužan je to period za njega. Nije bio u Hrvatskoj od tada. Već 24 godine“, ispričao je tada svoje bolno iskustvo tokom akcije Oluja bivši fudbaler Cvene zvezde, Štutgarta, Minhena 1860, Jokohame, Al-Hilala…

Degenek za reprezentaciju Australije nastupa od 2016. godine i na 38 utakmica dao je jedan gol.  Nastupao je i za U-19 reprezentaciju Srbije, pre nego što je izabrao australijski dres.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!