Od petka, kladovska opština je “Opština otvorenog srca”

Na prelazu između jedne i druge godine, Kladovo je tradicionalno “Opština otvorenog srca” kao i istoimena manifestacija koja uključuje novogodišnji bazar i kulturno – zabavni program. Ove godine deo manifestacije činiće i humanitarna akcija prikupljanja pomoći za jednu porodicu iz kladovske opštine.

U Kladovu se ne organizuje doček Nove godine na otvorenom, što ne znači da su Kladovljani uskraćeni za praznična dešavanja.

Tradicionalno se u centru grada od kraja decembra do početka januara organizuje manifestacija “Kladovo, opština otvorenog srca” koja u sebi sjedinjuje novogodišnji bazar i kulturno – zabavni program.

Ove godine, Kladovo postaje opština otvorenog srca u petak, 23. decembra i biće to sve do 9. januara naredne godine.

Od petka, kladovska opština je “Opština otvorenog srca” 2
Novogodišnji bazar Kladovo/Foto: TOO Kladovo

– Ideja je da manifestacija počne pred katolički Božić, kako bismo našu ponudu predstavili i brojnim svakodnevnim posetiocima iz susedne Rumunije- kaže za Danas direktorka Turističke organizacije opštine Kladovo, Aleksandra Vasiljević.

Novogodišnji bazar je, kako kaže Danasova sagovornica, prilika da mali privrednici i domaćinstva iz kladovske opštine koja se bave izdradom suvenira, prigodnih tematskih predmeta, prazničnih ukrasa, proizvodnjom domaćih rakija i vina predstave svoj asortiman.

-Iz godine u godinu naći izlagači su sve kreativniji, a njihova ponuda sve bogatija.

Naš cilj je da ovu manifestaciju u narednom periodu proširimo i učinimo je dostupnom i za izlagače iz drugih krajeva naše zemlje, koji se svake godine javljaju želeći da budu deo našeg programa. Za nas je to potvrda da ono što radimo, radimo dobro i da i ova manifestacija postaje prepoznatljiva i van granica nase opštine – smatra Aleksandra Vasiljević.

Manifestaciju će u petak veče otvoriti koncert Tropiko benda koji je poklon lokalne samouprave, a u utorak, 27. decembra biće organizovana humanitarna akcija.

-U saradnji sa Kancelarijom za mlade sprovodimo humanitarnu akciju takođe na platou u centru grada. U dogovoru sa Centrom za socijalni rad, odabrana je porodica kojoj su preko potrebna novčana sredstva kako bi sebi obezbedila osnovne uslove za život- kaže direktorka TOO Kladovo.

Pretposlednjeg dana ove 2022. godine scena u centru grada pripašće učenicima OMŠ ,,Konstantin Babić” iz Kladova, AKUD-u ,,Polet” i plesnoj grupi ,,Rea Dance”, kao i kostimiranim animatorima i njihovom programu  za najmlađu publiku.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!