Od naredne školske godine izmenjeni udžbenici za biologiju za osmi razred

Radna grupa Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, formirana na zahtev Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, utvrdila je da treba ispraviti nedostatke u sedam od osam odobrenih udžbenika za biologiju za osmi razred osnovne škole, a koji se odnose na „biološki smisao adolescencije”.

Zavod će uputiti obrazloženje izdavačima Klet, Zavod za udžbenike, Eduka, Data status, Gerundijum, Vulkan izdavaštvo i Novi Logos koji su dužni da u određenom roku dostave zavodu ispravljen rukopis udžbenika, saopštilo je ministarstvo.

Stručna komisija proverila je navode koji su se čuli u javnosti, a koji se odnose na određene interpretacije u ovim udžbenicima, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo navodi da je u skladu sa procedurom, prethodno zatražilo i mišljenje Nacionalno prosvetnog saveta koji je potvrdio da udžbenici prate program, ali da se mora voditi računa da učenici osmog razreda nemaju potrebna predznanja iz oblasti psihologije i sociologije i da se ta znanja stiču tokom srednjeg obrazovanja, prenosi Tanjug.

S obzirom da ministar i ZUOV daju mišljenje na osnovu tumačenja naučnih činjenica konsultovani su i Srpsko biološko društvo, kao i sve katedre bioloških fakulteta.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!