Novi udar na tužioca Predraga Milovanovića koji zastupa državu u postupku za paljenje kuće novinara „Žig infa“

Vidno uznemiren izašao je danas iz sudnice broj jedan Palate pravde Milan Jovanović, novinar portala „Žig info“, nakon odluke o odlaganju pretresa zbog zahteva odbrane da tužilac Predrag Milovanović bude izuzet.

Advokati odbrane svoja današnja izlaganja usmerili su isključivo na tužioca Milovanovića.

„Odbrana smatra da postupajući zamenik nije prirodan. Nametnut je. Izabran je za člana Državnog veća tužilaca“, rekla je advokat Aleksandra Zlatić iz kancelarije Zore Dobričanin Nikodinović.

Njenog branjenika, bivšeg policajca Vladimira Mihailovića Drugo osnovno tužilaštvo tereti da je bio jedan od organizatora paljenja kuće novinara portala iz Grocke, i osuđen je na četiri godine zatvora prvostepenom presudom koju je ukinuo Apelacioni sud.

„Ne bi smeo da postupa u predmetima Drugog osnovnog javnog tužilaštva. Postupajući zamenik je od odbrane predložen kao svedok. I iz tih razloga ne može da postupa“, nastavila je Zlatić.

I advokat Goran Pejić, koji brani Igora Novakovića, optuženog za podstrekavanje, izneo je isti zahtev.

„Morate da odlučite da li će on biti svedok, to je prethodno pitanje. To je prvo o čemu treba da odlučite“, obratio se ovaj advokat sudiji Luki Panteliću.

Sudija je prvo odredio kratku pauzu, a posle povratka u sudnicu odlučio da pretres ne bude održan zbog zahteva o izuzeću postupajućeg tužioca.

Jovanović, kom je pre četiri godine zapaljena kuća, izlazeći iz sudnice kratko je rekao da ako se sa zahtevom odbrane složi Milovanovićev nadređeni u Drugom osnovnom tužilaštvu, da više neće ući u Palatu pravde.

Suđenje se nastavlja u sledećoj godini 16. i 30. januara, zatim 20. februara i 10. marta.

U sudnici su pored novinara koji izveštavaju, u svojstvu javnosti prisustvovali poslanici Demokratske stranke Dragana Rakić i Srđan Milivojević.

Drugi osnovni sud ponovo odlučuje o krivici optuženih za paljenje kuće novinara –saradnika portala „Žig info“Milana Jovanovića 12. decembra 2018. godine.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović zbog optužbi da je ostale okrivljene podstrekavao da zapale imovinu Milana Jovanovića.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!