Nikola je sa samo 8 godina spasao prvog psa

Ukoliko ste ljubitelji životinja, verujemo da ste nebrojeno puta poželeli da u svom domaćinstvu imate mnogo njih. Ako se pitate kako bi to izgledalo i da li je izvodljivo živeti sa nekoliko desetina pasa, pogledajte kako to uspeva dvadesetogodišnjem Nikoli Stojkoviću iz Srbobrana.

Ljubav i empatiju prema životinjama, Nikola je počeo da pokazuje još od malih nogu, prenosi RTV.

Samo osam godina imao je kada je sa ulice spasao Blekija. Kako kaže, kada ga je video, znao je da će baš on biti prvi, ali ne i jedini pas kome će pružiti negu, vreme i ljubav. Do danas, kroz njegov dom prošlo je blizu 370 pasa.

– Jedni su dolazili, pronalazili nove domove i nije bilo toliko aktivno do poslednje dve, tri godine kada sam krenuo nešto aktivnije da se bavim ovim humanim pozivom i sada trenutno brinem o oko 100 pasa – rekao je Nikola Stojković.

Većina pasa pronađena je u izuzetno lošem zdravstvenom i psihičkom stanju. Samo jedan dan na ulici propraćen je nizom isprepletanih okolnosti, a nažalost, između ostalog, uslovljen raspoloženjem brojnih prolaznika.

Uz veliku podršku i finansijsku pomoć porodice i dobrih ljudi, koji doniraju novac za lečenje i hranu, Nikola uspeva da isprati svakodnevne obaveze, a zbog niza okolnosti, odlučio je da u narednom periodu otvori i Prihvatilište.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!