Nije moglo bolje! Srbija dobila laku grupu u kvalifikacijama za EURO 2024

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom u kvalifikacijama za Evropsko pvenstvo u Nemačkoj koje se održava 2024. godine, odlučeno je žrebom u Frankfurtu.

Naša reprezentacija od 2000. godine čeka na plasman na završni turnir Evropskog prvenstva, a posle današnjeg žreba čini se da će i taj neslavni niz biti prekinut jer smo imali sreće na žrebu.

Iz prvog šešira dobili smo verovatno najslabijeg rivala. Mađarska je oduševila igrama u Ligi nacija, ali ne spada u red selekcija kojih se treba plašiti kao što su recimo Danska, Holandija ili Španija.

Dodatno, rezultati i forma Orlova predvođenih selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem u poslednje vreme svrstavaju nas u red favorita u ovoj grupi, možda i većeg od Mađara.

Na putu Srbiji do Evropskog prvenstva u Nemačkoj stajaće još dve komšijske reprezentacije. Crna Gora, koja se popravila od dolaska na klupu iskusnog stručnjaka Miodraga Radulovića, i Bugarska, na čijoj klupi sedi Mladen Krstajić.

Nekadašnji selektor Srbije podigao je Bugare na prve dve utakmice u kojima ih je vodio protiv Gibraltara i Severne Makedonije, pa bi možda mogao da bude potencijalni problem za Srbiju, iako nam renome nalaže ulogu favorita u ovim duelima.

Na kraju, tu je Litvanija i putovanje na Baltik koje bi trebalo da bude samo formalnost za Orlove koji su partijama u prethodna dva ciklusa sami podigli lestvicu očekivanja u narodu.
Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj startuju 23. marta sledeće godine, a raspored će biti naknadno objavljen.

Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe direktno će se plasirati u Nemačku.

Raspored kvalifikacionih grupa za EURO 2024

Grupa A: Španija, Škotska, Norveška, Gruzija, Kipar.
Grupa B: Holandija, Francuska, R. Irska, Grčka, Gibraltar.
Grupa C: Italija, Engleska, Ukrajina, S. Makedonija, Malta.
Grupa D: Hrvatska, Vels, Jermenija, Turska, Letonija.
Grupa E: Poljska, Češka, Albanija, F. Ostrva, Moldavija.
Grupa F: Belgija, Austrija, Švedska, Azerbejdžan, Estonija.
Grupa G: Mađarska, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Litvanija.
Grupa H: Danska, Finska, Slovenija, Kazahstan, S. Irska, San Marino.
Grupa I: Švajcarska, Izrael, Rumunija, Kosovo, Belorusija, Andora
Grupa J: Portugalija, Bosna i Hercegovina, Island, Luksemburg, Slovačka, Lihtenštajn.

Vesti online

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!