Bivša australijska ministarka protiv ukidanja zabrane ulaska Đokoviću

Bivša ministarka unutrašnjih poslova Australije i opozicioni poslanik Keren Endrjus, izjavila je danas da bi ukidanje zabrane izdavanja vize Novaku Đokoviću bio „šamar u lice” Australijancima koji su se vakcinisali protiv kovida.

Đoković je prošle godine deportovan iz Melburna, iako je prvobitno dobio dozvolu da uđe u tu zemlju, i nije igrao prvi grend slem u godini Australijan open.

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu, prenosi Tanjug.

Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Đoković je rekao da se nada „pozitivnim vestima” povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu.

Endrjusova, međutim, kaže da promena pravila ne bi trebalo da važi u Đokovićevom slučaju, preneo je Rojters.

– Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako Imigraciono sada odluči da napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje – šta će da urade za ostale koji su u sličnoj situaciji – rekla je ona za radio Ej-Bi-Si.

Đoković nije komentarisao izjavu Endrjusove, a ministarstvo unutrašnjih poslova Australije ponovilo je da ne komentariše pojedinačne slučajeve.

Bivša ministarka policije je rekla da bi ukidanje zabrane Đokoviću bio „šamar u lice onima koji su uradili pravu stvar i vakcinisali se”.

– Zašto bi se Đokoviću dozvolilo da se vrati u zemlju? Samo zato što je visoko rangirani teniser sa milionima dolara? Ne bi smelo da za njega važi jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale – dodala je Endrjusova.

Politika/Vestionline

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!