Nezadovoljstvo u Prištini: Trešnjama na Kurtija (VIDEO)

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova (SDP) gađali su u četvrtak uveče trulim trešnjama premijera Aljbina Kurtija dok je dolazio na sastanak o predstavljanju budžeta Kosova i Metohije za 2023. godinu.

Oni su Kurtija gađali iz protesta što je, kako tvrde, promenio reči i stavove o postizanju sporazuma sa Beogradom o registarskim tablicama vozila. Lider SDP Dardan Molićaj rekao je da će oni nastaviti takve akcije.

– Njegov (Kurtijev) podređeni je noću potpisao sporazum kojim su prihvaćeni svi sporazumi kojima smo se zajedno protivili i koji su štetni za Kosovo. Kakav je posao sklopio i koliko je bio štetan, pokazuje činjenica da premijer Kosova pokušava tajno da uđe na javni sastanak uz obezbeđenje kosovske policije. Naše akcije neće biti zaustavljene, jer su ovi sporazumi štetnim – rekao je on.

Pre dolaska premijera, SDP bacila je trešnje ispred zgrade prištinske vlade u znak protesta zbog postizanja dogovora sa Beogradom o pitanju registarskih tablica i optužila Kurtija “da guta (ne poštuje) svoje reči”.

SDP je saopštila kako “premijer koristi razgovore s građanima kao platformu za bekstvo od glavne teme – ustupaka. On je zainteresovan da se tema (registarske tablice) što pre zaboravi, jer se iza prihvatanja manjeg pitanja, kao što je rad na tablicama, krilo ono krupno pitanje: prihvatanje Asocijacije – ZSO”.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!