Netflix otkazao hit-seriju međutim, 36.000 fanova traži nastavak

Netflix je otkazao hit naučno-fantastičnu seriju 1899, no čini se da publika ovu odluku ne prihvata olako.

Kako piše Index.hr, vest o otkazivanju nemačke serije potvrdio je kreator Baran bo Odar u izjavu koju je podelio na svom službenom Instagramu, a pismo obožavaocima potpisao je i Odarov partner i sukreator serije Jantje Freise.

„Teška srca moramo vam reći da 1899 neće biti obnovljena. Voleli bismo da završimo ovo neverovatno putovanje s drugom i trećom sezonom, kao što smo učinili s Dark. Ali ponekad stvari ne ispadnu onako kako ste planirali. To je život“, napisao je Odar.

„Znamo da će ovo razočarati milione obožavatelja. No, želimo da vam se od srca zahvalimo što ste bili deo ove prekrasne avanture. Volimo vas. Nikad vas nećemo zaboraviti“, stoji u saopštenju.

Međutim, 36 hiljada fanova potpisalo je peticiju za nastavak serije.

Odluka o otkazivanju serije nije se svidela obožavateljima, koji su pokrenuli internet peticiju kojom pozivaju streaming servis da se serija vrati u drugoj i trećoj sezoni, a do sada ju je potpisalo 36 hiljada fanova.

„1899 je očito stvorena s više sezona na umu. Nakon prve sezone ima puno neodgovorenih pitanja i veliki problem na kraju poslednje epizode. Želimo nastavak serije i pravi kraj priče“, traže obožavatelji u peticiji.

Serija je smeštena u 19. vek, a prati brod pun putnika koji kapetan skrene s kursa u nadi da će spasiti izgubljeni brod zvan Prometej. Međutim, kada stignu, otkriju da je brod potonuo i misteriozno ponovno izronio, ovog puta bez ijedne osobe na brodu. Kako se istraga nastavlja, otkriva se i velika zagonetka koja ukazuje na veće misterije broda, njegovog nestanka i povratka.

Serija je upoređivana sa filmovima Matrix i Početak, a tvorci su od početka tvrdili kako je serija zamišljena da ima tri sezone, u kojima će se rasplesti zagonetka oko izgubljenog broda. Serija je stvorila vernu vojsku sledbenika, a nakon što je objavljena, rangirana je na drugom mestu Netflixovih Top 10 naslova samo tri dana nakon objavljivanja sa 79.27 miliona sati gledanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *