Negotin: Konkurs za opštinske stipendije za srednjoškolce i studente otvoren do 27. januara

Opština Negotin stipendiraće 46 učenika srednjih škola i studente. Prema raspisanom konkursu, planirana je 31 stipendija za srednjoškolce i 15 za student. Konkurs je otvoren do 27. januara.

Na osnovu Programa o stipendiranju studenata visokoškolskih ustanova i učenika srednjih škola i opštinske odluke o stipendiranju studenata i učenika srednjih škola opštine Negotina, nadležna opštinska Komisija raspisala je konkurs za dodelu 46 učeničkih i studentskih stipendija.

Opštinske studentske stipendije, prema objavljenom konkursu, opredeljene su za nadarene i za studente koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Kada su u pitanju deficitarna zanimanja, po jedna stipendija – ukupno ih je 12, predviđena je za nastavnike matematike, fizike, hemije, nemačkog jezika, tehnike i tehnologije, biologije kao i defektolog nastavnik.

Deficitarne struke i zanimanja koje će biti stipendirana takođe sa po jednom stipendijom su diplomirani pedagog, diplomirani socijalni radnik, profesor muzike sa odseka dirigovanja ili etnomuzikolog, diplomirani inženjer elektrotehnike i diplomirani istoričar.

Konkursom za dodelu stipendija za školsku 2022/2023. godinu obuhvaćeno je i stipendiranje tri nadarena studenta koji su u toku studiranja postigli prosečnu ocenu od najmanje 9.00 i imaju najmanje ostvarenih 120 ESPB.

Opština Negotin će i u ovoj školskoj godini stpendirati učenike srednjih škola za koje je predviđena 31 stpendija.

Konkursom su definisani kriterijumi i način bodovanja, a rok za prijavu je do 27.januara.

Stipendije se isplaćuju u deset mesečnih rata.

Sredstva za isplatu stipendija obezbeđuju se u budžetu opštine Negotin, a iznos stpendije se za svaku školsku godinu utvrđuje rešenjem predsednika opštine u zavisnosti od raspoloživih sredstava u budžetu opštine Negotin i broja korisnika stipendije.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!