Na Horgošu najduža zadržavanja vozila – do 180 minuta

Prema informacijama Uprave granične Policije u 5.15 najveća zadržavanja su na graničnom prelazu Horgoš, gde na izlazu putnička motorna vozila čekaju 180 minuta, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Na prelazu Horgoš 2 čeka se 120 minuta, a na Batrovcima na ulazu u zemlju 90 minuta.

Na prelazu Preševo, zadržavanja na izlazu iz zemlje za putnička motorna vozila su 50 minuta, na Batrovcima na izlazu 60, dok se na prelazu Gostun na izlazu čeka 20 minuta, a na prelazu Šid na ulazu 30 minuta.

Na ostalim prelazima, kao i na naplatnim stanicama nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

AMSS upozorava i da je najopterećeniji autoput koji vodi ka Hrvatskoj i Mađarskoj zbog čega na čeonim naplatnim rampama može biti kraćih petnaestominutnih zastoja.

Kako se navodi u drugom delu dana pojačan saobraćaj se očekuje iz pravca Zlatibora i Užica kada se uvek na kraju vikenda od Mačkata ka Užicu formiraju duže kolone vozila, prenosi Tanjug.

Slično je i u Ovčar banji gde pojačan saobraćaj, nervoza i umor kod vozača dovodi do čestih saobraćajnih nezgode što dodatno produžava vreme putovanja, a tada se zbog već formiranih kolana vozila na autoputu Miloš Veliki na čeonim naplatnim rampama sporije prolazi.

Dodaje se da povremeno kraćih zadržavanja može biti i na naplati putarine kod Vrbasa, Subotice, Šida i Beograda.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!