Mitrović do 50 golova u reprezentaciji brže od Mesija i Ronalda

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović postigao je jubilarni 50. gol na utakmici protiv Norveške i tako nadmašio Kristijana Ronalda i Lionela Mesija. Portugalcu i Argentincu bilo je potrebno više utakmica nego srpskom asu da postignu 50 golova u nacionalnom dresu.

Gol koji je Srbiji doneo pobedu od 2:0, prvo mesto u grupu i mesto u drugom šeširu u kvalifikacijama za Ligu šampiona doneo je i jubilej Mitroviću.

Na 76 utakmica za reprezentaciju Aleksandar Mitrović postigao je neverovatnih 50 golova. Kada je reč o učinku u nacionalnom dresu maestralnom srpskom napadaču ne mogu da pariraju ni Ronaldo ni Mesi.

Argentincu je za 50 golova u dresu reprezentacije bilo potrebno 107 utakmica, dok je Portugalac taj učinak ostvario „tek” posle 114. utakmice za nacionalni tim, javlja Sputnjik.

Dokazao je Mitrović već u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo da može da parira Ronaldu kada je Srbiji doneo pobedu protiv Portugalije, ali ove brojke govore koliko je Mitrović motivisaniji kada igra za svoju zemlju od dvojice fudbalskih velikana

Mitrović je 50. gol upisao posle asistencije sjajnog Ivana Ilića u 54. minutu.

Prvi gol u seniorskoj reprezentaciji Srbije postigao je 2013. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Hrvatske za rezultat 1:1.

Devet godina kasnije čak pedeset puta je za srpsku reprezentaciju čudesni Mitrović zatresao mrežu.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!