Ministri spoljnih poslova Austrije i Slovenije u ime EU u Podgorici

Šefovi diplomatija Autrije i Slovenije, Aleksandar Šalenberg (Alexander Schallenberg) i Tanja Fajon, boraviće danasu Crnoj Gori po nalogu visokog predstavnika Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela (Josep Borrell), saopštila je Evropska služba za spoljne poslove (EEAS).

„Poseta dolazi u trenutku kada su nedavna politička dešavanja izazvala ozbiljnu institucionalnu krizu, podrivajući demokratske institucije i usporavajući napredak zemlje na putu pristupanja EU“, navodi se u saopštenju.

EEAS je dodala da će se ministri sastati sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, predsednicom parlamenta Danijelom Đurović i vršiocem dužnosti premijera Dritanom Abazovićem.

Crna Gora je jedan od najbližih partnera EU, koji je dobro napredovao u pristupnim pregovorima i sa najdužim iskustvom potpunog usklađivanja sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, navela je EEAS.

„Poseta će biti prilika da se istakne da u cilju napredovanja ka pristupanju EU, što je želja velike većine građana Crne Gore, svi politički akteri treba da podrže funkcionalnost institucija, posebno Ustavnog suda“, dodaje se u saopštenju.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!