Meteorolog Todorović: Kada se može očekivati prvi sneg?

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da je vrlo mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra i da se može očekivati samo u višim planinskim predelima. Po svoj prilici, dodaje, prvi sneg će biti tek u decembru.

 

Nedeljko Todorović je u Dnevniku RTS-a izjavio da će posle današnjeg popodnevnog razvedravanja, naredna dva, tri dana biti više sunca i toplije vreme za 2-3 stepena.

„U jutarnjim satima magla, u istočnoj Srbiji oblaci, a temperatura bi bila u Srbiji između 14 i 17 stepeni. Ima nagoveštaja da bi od srede i četvrtka opet usledio pad temperature, naoblačenje, kiša, sneg eventualno samo u višim planinskim predelima“, navodi Todorović.

Temperatura je prethodnih dana, dodaje, uglavnom oko proseka ili stepen, dva iznad.

„Zima malo toplija, sneg se može očekivati u decembru“

Što se tiče predstojeće zima, Todorović kaže da bi zima bila nešto malo toplija od višedecenijskog proseka, za stepen, dva iznad toga.

Očekuje da bi u svakom od zimskih meseci bila bar po jedna epizoda u trajanju od sedam do deset dana hladnog vremena sa kišom i snegom, koga će najverovatnije biti malo više nego prethodnih godina.

„Vrlo je mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra. To može da se desi samo u višim planinskim predelima. Ima nagoveštaja da u poslednja dva, tri dana novembra u istočnoj Srbiji bude snega, ali to nije izvesno. Po svoj prilici, prvi sneg ćemo videti tek u decembru“, zaključuje Todorović.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!