„Grundfos” otvorio novu fabriku u Inđiji, predsednik Vučić prisustvovao svečanosti

Danska kompanija „Grundfos” otvorila je danas novi pogon u Inđiji za proizvodnju pumpi, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nova fabrika „Grundfosa” prostire se na 17. 000 kvadratnih metara, a investicija je vredna 20 miliona evra.

Svečanom otvaranju prisustvuju i predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković i ambasadorka Danske u Srbiji Suzan Šajn.

„Grundfos” će u novoj fabrici proizvoditi cirkulacione pumpe, pumpe za otpadne vode u domaćinstvima, pojačivače pritiska i integrisana hidraulična kola za kotlove, a celokupna proizvodnja biće namenjena izvozu.

Kamen temeljac za novi pogon položen je početkom jula 2021. godine.

„Grundfos” je u prvoj fabrici u Indiji imao oko 900 radnika, a novi pogon biće treća po veličini fabrika te kompanije u svetu.

Nova će imati takozvani zlatni ekološki certifikat, odnosno projektovana je tako da bude potpuno energetski nezavisna i da reciklira celokupnu količinu otpadnih voda.

Glavni proizvodi „Grundfosa” su pumpe za grejanje, klimatizaciju, za vodosnabdevanje, pumpe za otpadne vode i dozirne pumpe.

Ova danska kompanija koja posluje u celom svetu 2013. godine je otvorila svoj prvi pogon u Inđiji koji se prostire na 26.000 kvadratnih metara i u čiju izgradnju je uložila 50 miliona evra, prenosi Tanjug.

„Grundfos” u Inđiji proizvodi više od četiri miliona pumpi, što čini više od 20 procenata ukupne proizvodnje na nivou čitave Grundfos grupe.

Grupa ima više od 100 kompanija sa 19. 500 zaposlenih u preko 60 zemalja sveta.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!