Fina promenila ime u „Svetski vodeni sportovi“

LOZANA – Međunarodna plivačka federacija Fina promenila je ime u „Svetski vodeni sportovi”, saopštila je u ponedeljak organizacija na svom zvaničnom veb-sajtu.

Novo ime organizacije će se zvanično koristiti prvi put tokom Svetskog prvenstva u vodenim sportovima u Japanu 2023. godine.

„FINA je francuski akronim. Reč ’natation’ predstavlja plivače. Ovih dana, plivači su samo jedan, važan, deo naše FINA-porodice. Treba nam ime koje odražava celu porodicu FINA. Ime koje se može koristiti sa ponosom naši ronioci, umetnički plivači, plivači na otvorenim vodama i naši vaterpolisti. Uvek ću vam reći da naši sportisti moraju biti na prvom mestu, tako da nikada ne bih doneo ovako veliku odluku bez konsultacija s našim sportistima. Njihov odgovor je bio veoma jasan. Više od sedamdeset procenata sportista sa kojima smo razgovarali reklo je da bi želeli da promenimo ime FINA. Mnogi od njih nisu mogli ni da nam kažu šta znače slova u FINA”, izjavio je predsednik „Svetskih vodenih sportova” Husen Al Musalam, piše Tanjug.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!