Festival „Beli orlovi” na Kalemegdanu

Međunarodni Srednjovekovni festival „Beli orlovi” biće prvi put održan u našoj prestonici, i to na Kalemegdanu, od 25. do 27. avgusta, na Donjem gradu Beogradske tvrđave.

Festival organizuju Udruženje za očuvanje starih zanata i veština „Beli orlovi” i JP „Beogradska tvrđava”. Ova jedinstvena i značajna manifestacija koja promoviše srpsku i evropsku srednjovekovnu baštinu okupiće učesnike iz 18 zemalja. Učestvuju udruženja iz Rumunije, Mađarske, Slovačke, Češke, Bugarske, Francuske, Argentine, Čilea, Brazila, Severne Makedonije, Hrvatske, Turske, Grčke, Italije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Danske i Holandije.

Posetioce na festivalu očekuje bogat sadržaj – srednjovekovno selo, radionice starih zanata i veština (kovanje, kaligrafija, mozaik, saračka radionica…), igraonice za decu, viteške borbe u oklopu prema jasno definisanim pravilima HMB federacije, đustranje, to jest šou sa konjima koji prikazuje borbe vitezova na konjima, jahanje konja, srednjovekovni bazar, srednjovekovna i etno-muzika, plesna radionica, turnir u srednjovekovnom streličarstvu.

Takođe, posetioci će moći da uživaju i u srednjovekovnoj bajci za celu porodicu, za sve generacije, ali sa posebnim akcentom i pažnjom posvećenoj deci i njihovoj edukaciji na temu srpske i evropske baštine srednjeg veka.

Termini festivala su: 25. od 14 do 20 časova, 26. od 10 do 20 časova i 27. od 10 do 17 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!